Tilbake
Foto: Nikolaj Lund

IESTEV - Hunnbjørnen

En konsert med den svensk-samiske joikeren, rapperen og samerettighetsaktivisten Maxida Märak og det Narvik-baserte klassiske kammerorkesteret MiNensemblet.

Maxida Märaks hardtslående tekster og atmosfæriske joik sammen med MiNensemblets visuelle og drømmende toner er en frisk og spennende miks av musikksjangre som skal turnere i kommunene på Sør-Helgeland med denne høsten.

Læreplanmål


Produksjonen er under utvikling - vi kommer tilbake med informasjon om læreplanmål når den er ferdig.

​​​​​​​

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Maxida Märak og MiNensemblet.

Om kunstner / utøver / gruppe

Maxida Märak er barnebarn av den samiske joikeren Johan Märak fra Jokkmokk og har selv bodd i Jokkmokk med mann, barn og reindrift. Nå satser hun alt på musikkarrieren og ga i år ut EP-en Ärr som er spesielt arrangert for en klassisk besetning til denne konsert-turneen. Hun har tidligere gitt ut låter som Backa back, Äter upp dig og Vill ni se en stjärna med hundretusenvis av lytt på Spotify. Maxida har også gjort seg bemerket som skuespiller og spilte blant annet i TV-serien Midnattssol(NRK), som hun også hadde åpningslåten til.

MiNensemblet er den utøvende delen av Musikk i Nordland (en del av Scene 8 i Nordland Fylkeskommune) som produserer kunst og kultur av høy kvalitet og fremmer kunstnerisk utvikling og fornyelse. Musikk i Nordland med MiNensemblet er også en del av Landsdelsmusikerne i Nord-Norge (LiNN). Dette er en del av det kulturelle samarbeidet til de tre nordligste fylkene. LiNNs visjon er «Store opplevelser på små steder». Musikk i Nordland er konsertleverandør, en samarbeidspart for aktører og en kompetanseinstitusjon for arrangører. Sammen med våre søsterorganisasjoner leverer vi fleksible tilbud med stor sjangerbredde som tilpasses reelle behov og utvikling


Publikumskommentarer