Nordland fylkeskommune
Postadresse: Fylkeshuset, 8048 Bodø
Besøksadresse: Prinsensgate 100, 8048
Epost: dks@nfk.no Telefon: 75650000 • Nettsted: http://www.dksnordland.no
Ubeskrivelig! (Silje Solheim Johnsen og Ola Asdahl...
Produksjonsliste
Program

Ubeskrivelig! (Silje Solheim Johnsen og Ola Asdahl Rokkones)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

«Ubeskrivelig!» er en musikk- og danseopplevelse for de yngste skolebarna. Gjennom assosiasjon, improvisasjon, dialog og interaksjon undersøker kunstnerne sammen med barna hvordan man kan sette ord på lyd og bevegelse. Målet er at barna skal få trening i å beskrive det abstrakte.

Kan en lyd være hoppete? Kan man danse kronglete? Snurrete? Svingende? Kan saksofonen lage rullende lyder? Ingenting er feil og det finnes ingen fasit. Forestillingen er en interaktiv lek med ord, lyd og bevegelse som gir barn verktøy for å oppleve dans og musikk.

I «Ubeskrivelig!» får barna sette ord på det ubeskrivelige, nemlig musikk og dans. Barna vil få oppgaver og være med på å tenke igjennom hvordan en beskriver det en ser og det en opplever. Samt får også de sette endel av rammene for hva som skal skje med dansen og musikken ved å beskrive hva de ønsker å se. Ved å spille på frie assosiasjoner i dialog og samspill med barna, skaper forestillingen en arena der barna leker med og vurderer abstrakt dans og musikk.

«Ubeskrivelig!» vil ha premiere våren 2017.

Til ukeplan o.l: «Ubeskrivelig!» er en musikk og danseopplevelse for de yngste barna. Gjennom assosiasjon, improvisasjon, dialog og interaksjon undersøker kunstnerne og barna hvordan man kan sette ordpå lyd og bevegelse.

Om utøvere og produsenter

 • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
 • Kunstnere/grupper: Silje Solheim Johnsen og Ola Asdahl Rokkones
 • I samarbeid med: Dansearena NordNordland DKS

Om kunstner / utøver / gruppe

Koreograf/danser:
Silje Solheim Johnsen (1986) er utdannet i samtidsdans fra Laban, London og i dansevitenskap, NTNU og hennes virke som dansekunstner er utøvende og skapende. Hun har også undervist mye i Norge, England og USA. Hun jobber mye stedsspesifikt og er opptatt av at dans skal kunne oppleves i forskjellige sammenhenger og at terskelen for å oppleve dans skal være lavere. Hun arbeider med å skape nye, og utvide gamle, arenaer for hvor koreografisk arbeide kan finne sted. I det siste har arbeidet hennes handlet om å gjøre abstrakt dans tilgjengelig for et ungt publikum.

Musiker:
Ola Asdahl Rokkones (1983) har altsaxofon, tenorsaxofon og barytonsaxofon som hovedinstrument. Han studerte klassisk saxofon fra 2000 - 2001 i Paris hos Jean-Yves Fourmeau ved CNR de Cergy-Pontoise. I 2002 flyttet han til Tromsø for å følge utøvende studier i klassisk saxofon hos Vibeke Breian ved Høgskolen i Tromsø - Avdeling for Kunstfag
(Musikkonservatoriet), som han avsluttet i 2007. Mellom 2005 og 2006 fulgte han i tillegg studier i jazzsaxofon med John-Pål Inderberg som lærer. I tillegg til sine studier i jazz og klassisk saxofon, har han en bachelor i instrumentalpedagogikk, med et særlig fokus på musikalske læringsforutsetninger hos voksne. Han har også 30 studiepoeng i musikkteknologi.
Etter å ha avsluttet sin bachelorgrad i 2007, jobber han nå som heltidsmusiker, hovedsakelig med Tromsø og Nord-Norge som virkeområde.

Ola er en av få saxofonister i Norge som jobber profesjonelt innenfor både jazz- og klassisk musikk. I tillegg er han også en aktiv utøver av latinamerikansk musikk, verdensmusikk og folkemusikk.


Medvirkende

 • Silje Solheim Johnsen og Ola Asdahl Rokkones
 • Silje Solheim Johnsen (Koreograf, danser), silje.johnsen@gmail.com, 90729446
 • Ola Asdahl Rokkones (Musiker)
 • Nanna Berntsen (Produsent)
 • Lina Killingdalen (Dramaturg)
 • Håvard Arnhoff (Scenograf)

Multimedia og vedlegg

Bilder

Ubeskrivelig.png

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Scenekunst / Dans, Kunstarter i samspill, Scenekunst / Crossover, Musikk / Annet
Trinn: 1 - 2
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Produsent (innhold): Ida Hevrøy, idahev@nfk.no, tlf. 91196685Distriktsansvarlig (turné): Mette Jordahl-Broback, metjor@nfk.no, tlf. 41200179
Kontaktperson utøver
Silje Solheim Johnsen, silje.johnsen@gmail.com, tlf. 90729446
Silje Solheim Johnsen, silje.johnsen@gmail.com, 90729446
Programlengde
40
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom eller forsamlingsrom med sitteplass for elevene
Bærehjelp
2 sterke elever og 1 voksen
Oppriggingstid
90 min.
Nedriggingstid
45 min.
Lenker
Arrangører
Arrangert av:
Nordland fylkeskommune
Medvirkende
 • Silje Solheim Johnsen (Koreograf, danser)
 • Ola Asdahl Rokkones (Musiker)
 • Nanna Berntsen (Produsent)
 • Lina Killingdalen (Dramaturg)
 • Håvard Arnhoff (Scenograf)