Nordland fylkeskommune
Postadresse: Fylkeshuset, 8048 Bodø
Besøksadresse: Prinsensgate 100, 8048
Epost: dks@nfk.no Telefon: 75650000 • Nettsted: http://www.dksnordland.no
Galaxy Empire (Kompani AlterEgo)
Produksjonsliste
Program

Galaxy Empire (Kompani AlterEgo)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Et science fiction eventyr om en ung mann som vil forklare at han ikke har et spillproblem. Forklaringen rakner når iveren etter å beskrive hans geniale plan for å bli den beste, blir for stor.

I dag har smarttelefonen flyttet dataspill ut fra gutterommet og ned på gata. Å spille spill er et herlig tidsfordriv som særlig barn og ungdom - men også godt voksne holder på med daglig - noe den nye folkesykdommen “Pokémon Go” kan bevise. Men det er ikke helt uproblematisk å alltid ha en mobil i lomma når spillet blir altoppslukende.

Med glimt i øyet forteller Galaxy Empire om en virkelighetsflukt inn i et mobilspill - en intens reise inn i et selvskapt science fictioneventyr. Nesten uten at han selv legger merke til det blir hovedkarakteren mer og mer hekta, helt til det tar fullstendig overhånd når han kommer opp med en genial plan for hvordan oppnå verdensherredømme. Fantasien fargelegges i beste Star Trek stil med bruk av projeksjoner og video. Å overbevise de allierte spillerne om at akkurat hans strategi er den beste å følge viser seg imidlertid å være vanskeligere enn først antatt.

Mens dagliglivet med sine problemer presser på øker frustrasjonen over at den ene spilleren etter den andre i hans allianse knuses i den pågående stjernekrigen. Drømmen om verdensherredømme slår sprekker og det ender som det må ende, med en mobil i do og en spillverden i ruiner. 

Galaxy Empire er en “rise and fall” historie av stort format.

“Forestillingen kan i stor grad brukes for å starte en samtale om mobilbruk, spill og avhengighet i og utenfor skolen.” - Skrev ungestemmer.no

Teksten er skrevet av Ragnhild Tronvoll, basert på intervju av skuespiller Pål André Holdahl, og har tidligere blitt vist på
Dramatikkfestivalen i 2015. Forestillingen hadde premiere på Markedet for Scenekunst i Sandefjord i Mars 2016.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Kompani AlterEgo

Om kunstner / utøver / gruppe

Pål André Holdahl (Turné, skuespiller) utdannet fra HiNT (Nord universitet). Pål har vært med på å starte opp og utvikle flere teater og filmkurs for barn og voksne, som "Constraints and Liberties" i Egypt 2012, sammen med den franske teaterguruen Eric de Sarria. "Kortfilmkurset" på Majorstuen skole, som Pål har ledet i flere år siden 2012. "Teatermagi" i samarbeid med dramatiker Christina Mauer. Pål fikk statens kunstnerstipend i 2015, "Galaxy Empire" er et resultat av utforskningen stipendet er brukt på.

Fredrik Bjerkan (Turné, tekniker) har utdannelse fra musikerlinjen på NISS. En altmuligmann som har jobbet som scenetekniker på Nationaltheatret og Edderkoppen, og i en rekke TV produksjoner, som f. eks “Lilyhammer", "Frikjent" og "Sinnasnekkern".


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

GE_Intro.png
GalaxyEmpire_GHOST.png
GE_KRIG_Biblo.png

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Scenekunst
Trinn: 5 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Produsent (innhold): Ida Hevrøy, tlf. 91196685, idahev@nfk.noDistriktsansvarlig Salten (turné): Jeanette Steen Kristensen, tlf. 90890061, jeakri@nfk.no
Kontaktperson utøver
Pål Holdahl, tlf. 99299869, pal.holdahl@gmail.com
Pål André Holdahl, pal.holdahl@gmail.com, 99299869
Programlengde
30
Maks publikumsantall
200
Arena / rom
gymsal, kulturhus, klasserom, annet
Oppriggingstid
60 min.
Nedriggingstid
60 min.
Scenebredde i meter
5
Scenedybde i meter
5
Må blendes
Ja
Arrangører
Arrangert av:
Nordland fylkeskommune
Medvirkende
  • Pål André Holdahl (utøver)
  • Fredrik Bjerkan (teknikk)