Nordland fylkeskommune
Postadresse: Fylkeshuset, 8048 Bodø
Besøksadresse: Prinsensgate 100, 8048
Epost: dks@nfk.no Telefon: 75650000 • Nettsted: http://www.dksnordland.no
Puslespillet
Produksjonsliste
Program

Puslespillet

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Puslespillet består av et stort antall myke brikker, 27×27 cm, som er sydd, brodert og farget. Motivene er gjenkjennelige for elevene og er hentet fra overalt rundt der de ferdes; symboler, gjenstander, natur, kultur. Alle disse fragmentene fra vår tid skal til sammen danne et tekstilt verk, et slags lappeteppe eller gulvobjekt. Med dette opplegget ønsker vi å vekke undring, begeistring og latter, og la elevene få en taktil erfaring framfor bare den visuelle. Tanken er at elevene selv skal få delta i en performativ handling, der det er de selv som setter verket sammen. For at de skal få se helheten, må de selv spille en aktiv rolle. Det vil være så mange løsninger på sammensetningen av brikkene, at resultatet aldri vil bli det samme i de ulike gruppene. Det ferdige verket blir til gjennom et samarbeid mellom elevene og kunstner.

Forløp:

Vi trenger god plass på gulvet for å kunne plassere brikkene der. Bordene langs veggene er fine å klatre opp på for å få bedre oversikt over hvordan prosessen skrider fram. Barna går fram en og en av gangen, finner en brikke, plasserer den, og går tilbake slik at det er nestemann sin tur. Når alle brikkene er lagt på plass, kan vi kikke på hva det forestiller og snakke litt om hva vi har gjort og hva det er vi ser.

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Siri Berqvam

Om kunstner / utøver / gruppe


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Puslespillet
Foto: Siri Bergvam
Puslespillet
Foto: Siri Bergvam
Puslespillet
Foto: Siri Bergvam

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Visuell kunst
Trinn: 1 - 4
Praktisk informasjon
Kontaktperson utøver
Programlengde
60 min. 2 grupper pr dag.
Maks publikumsantall
15
Arena / rom
Klasserom
Er workshop
Ja
Bærehjelp
Ja
Oppriggingstid
30 min.
Nedriggingstid
30 min.
Merknad
Kunstneren tar kontakt med skolen i god tid før besøket for å sikre at alt praktisk er på plass. Kulturkontakten har ansvar for å finne egnede rom og videreformidle nødvendig informasjon.
Alle voksne som blir involvert i dette besøket, må i god tid få et eksemplar av denne lærerveiledningen. Skolens kulturkontakt eller elevarrangører tar imot utøverne når de ankommer skolen.Lykke til med besøket!
Arrangører
Arrangert av:
Nordland fylkeskommune
Medvirkende
  • Siri Berqvam