Nordland fylkeskommune
Postadresse: Fylkeshuset, 8048 Bodø
Besøksadresse: Prinsensgate 100, 8048
Epost: dks@nfk.no Telefon: 75650000 • Nettsted: http://www.dksnordland.no
Makt og avmakt (Tony Tran og Antero Hein)
Produksjonsliste
Program

Makt og avmakt (Tony Tran og Antero Hein)

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

"Makt og avmakt" er spenningsfylt og visuelt sterk forestilling med to mannlige dansere der makt utfordres gjennom sårbarhet og brutalitet. Hvem har makta og hvem føler avmakt? Kan dette forandre seg?

Vi møter to unge menn som er i tydelig ubalanse, med seg selv og med hverandre. Finner disse to sin egen identitet og balanse? Tør de se den andre inn i øynene? Hvordan kommuniserer de, og hva skjer i maktspillet mellom dem? Forblir den undertrykte undertrykt? 

Lys og mørke spiller en egen rolle i denne forestillingen hvor danserne bærer på lyskastere og bestemmer hva som skal få oppmerksomhet. I det urbane lydbildet møtes melodier og elektroniske lydeffekter. Høye gjerder kan gi assosiasjoner til et fengsel. Et fengsel som er både utenpå og inni skikkelsene. Noen er sperra inne, eller kanskje satt i fengsel? Fins det håp? Vil den svake reise seg?

Akrobatikk, parkour og partnering brukes på et filosofisk bakteppe. Hvordan formes et menneske i møte med et annet? Hvordan blir en ny generasjon formet og hvordan opplever mennesket sin tilværelse i dag, i Norden i 2017?

”Makt og avmakt” er en produksjon med nordisk sammensetning av dansekunstnerne Tony Tran(NO) og Antero Hein (FI/SE), i samarbeid med komponisten Jens L. Thomsen (FO).

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Tony Tran og Antero Hein
  • Produsent: Co-produsenter: Dansearena Nord, Menningarmiðstöð Fljótsdalshéraðs MMF og SEANSE
  • I samarbeid med: Samarbeidspartnere: Kulturhuset Stadsteatern Stockholm, Reykjavik Dance Atelier
    Støttet av: Kulturrådet, Nordisk Kulturfond, Fond for utøvende kunstnere, Dansekunst i Østfold, Østfold Fylkeskommune, Moss Kommune og SPENN.

Om kunstner / utøver / gruppe

Tony Tran (danser) er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har jobbet som frilans dansekunstner med base i Oslo siden 2012. Foruten å ha jobbet som utøver for flere norske koreografer, skaper han sine egne prosjekter
i samarbeid med andre kunstnere. Hans verk har hittil blitt vist ved forskjellige arenaer og spillesteder i Norge, Sverige, Island og Nederland.

Finsk/svenske Antero Hein (danser) er født og oppvokst i Stockholm. Nå har han base i Oslo hvor han fullførte sin Bachelorutdannelse i jazz ved Kunsthøyskolen i Oslo i 2012. Han var med på å stifte parkourgruppa «TiP» i 2006. Denne gruppa jobber nå med design av parkourparker rundt om i Sverige, samt holder treninger/workshops og
gjør forskjellige eventer/filmer/reklamer.

Jens L. Thomsen (tekniker)er en aktiv musiker og komponist fra Færøyene. Han har en BA (Hons) fra Thames Valley University London (UK). Han driver bandet ORKA som er kjent for sine selvskapende instrumenter og unik sound.


Medvirkende

Multimedia og vedlegg

Bilder

Makt og avmakt _Zbigniew Wantuch.jpg
Foto: Zbigniew Wantuch
Makt og avmakt 2.jpg
Foto: Zbigniew Wantuch

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Scenekunst / Dans
Trinn: 8 - VG3
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Produsent (innhold): Ida Hevrøy, idahev@nfk.no, tlf. 91196685. Distriktsansvarlig (turné): Steinar Pleim Johansen, steinj@nfk.no, tlf. 97651593
Kontaktperson utøver
Programlengde
40
Maks publikumsantall
120
Arena / rom
Kulturhus, gymsal
Oppriggingstid
120 min.
Nedriggingstid
120 min.
Rom/areal, bredde, lengde, takhøyde, veggareal
Sceneareal på minst 8 meters bredde og 9 meters dybde. Nb! Dette kan tilpasses ved forhåndsavtale.
Arrangører
Arrangert av:
Nordland fylkeskommune
Produsent:
Co-produsenter: Dansearena Nord, Menningarmiðstöð Fljótsdalshéraðs MMF og SEANSE
Medvirkende
  • Tony Tran (danser)
  • Antero Hein (danser)
  • Jens L. Thomsen (tekniker)