Nordland fylkeskommune
Postadresse: Fylkeshuset, 8048 Bodø
Besøksadresse: Prinsensgate 100, 8048
Epost: dks@nfk.no Telefon: 75650000 • Nettsted: http://www.dksnordland.no
Mitt hjemsted for fremtiden
Produksjonsliste
Program

Mitt hjemsted for fremtiden

Se alle bilder, videoer, lydklipp, vedlegg

Igjennom verkstedet Mitt hjemsted i fremtiden vil elevene gå inn i en fantastisk verden av fortellinger inspirert av visuelle uttrykk. Elevene planlegger og lager en fiktiv historie basert på innsamlede fotografier. De setter så sammen en liten bok med fotografier de har funnet, og vil arbeide med sammenhengen mellom faktisk historie og fantasi. Gjennom utprøving og eksperimentering vil de få en forståelse av bruken av fotografi i en serie og som historiefortelling.

Tema for verkstedet vil være «Hjemplassen vår 2016 – 2116», hvor elevene ser på deres egen hverdag og ønsker for et framtidig bosted. 

Lærerveiledning

Last ned:

Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner

Om kunstner / utøver / gruppe

Marianne Bjørnmyr bor og jobber mellom Bodø og London hvor hun har fullført en mastergrad i Fotografi ved University of the Arts London. I sin praksis jobber hun ofte med undersøkende kunst hvor sentrale temaer omhandler vår oppfattelse av fotografiet som en tilnærming til virkeligheten. Marianne har tidligere stilt ut arbeider på blant annet på Høstutstillingen og Den Nordnorske kunstutstilling samt i en rekke gallerier nasjonalt og internasjonalt. I 2015 deltok Marianne som Artist in Residence ved FATHOM i London, med påfølgende utstilling, og ble samme vår utnevnt til topp 10 ”up and coming” London-baserte samtidsfotografer av magasinet CultureTrip.

Marianne gav i 2013 ut boken ”Shadows/Echoes”, og jobber for tiden med en ny utgivelse våren 2016.

www.mariannebjornmyr.com

Dan Mariner bor og jobber i Bodø og London og har fullført sin utdannelse som dokumentarfotograf fra det verdenskjente Newport University i Wales. Igjennom sitt arbeide fokuserer han på sosiale og miljømessige utfordringer utbredt i dagens samfunn. Han er spesielt interessert i hvordan moderne infrastruktur eksister i samhold med den naturlige verden. Dan publiserte våren 2015 boken Drake’s Folly sammen med et utstilling fra samme prosjektet i London. 

www.danmariner.com


Medvirkende

  • Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner
  • Marianne Bjørnmyr
  • Dan Mariner

Multimedia og vedlegg

Bilder

EditMB_5.JPG
Book ex_3.JPG

Publikumskommentarer:

Navn:
Skole:
Klasse:
Kommentar:
Visuell kunst
Trinn: 5 - 7
Praktisk informasjon
Kontaktperson produksjon
Lise Valberg, epost. lisval@nfk.no, tel. 48186568Turnèansvarlig(skolens kontaktperson): Ida Hevrøy, epost: idahev@nfk.no, tel. 91196685
Kontaktperson utøver
Marianne Bjørnmyr, m.bjornmyr@gmail.com, 93894877
Programlengde
90
Maks publikumsantall
30
Arena / rom
Klasserom
Workshop
Oppriggingstid
15 min.
Nedriggingstid
15 min.
Arrangører
Arrangert av:
Nordland fylkeskommune
Medvirkende
  • Marianne Bjørnmyr
  • Dan Mariner